Wat zit (niet) in het takenpakket?

Gevaert vastgoedbeheer en de technisch coördinator Tanja Beelen nemen – onder verantwoordelijkheid van het bestuur – een groot deel van het onderhoud op zich omdat we als bewoners van een appartementencomplex nu eenmaal veel zaken met elkaar delen (denk aan de galerij, het dak, de trappenhuizen enzovoorts). Dat is het grote verschil met wonen in bijvoorbeeld een rijtjeshuis waarbij de eigenaar in zijn eentje verantwoordelijk is voor het onderhoud van zijn woning. In principe is dat ook het enige verschil. Dat betekent dat u voor zaken die niet met het onderhoud van het complex te maken hebben, in principe zelf aan zet bent. Denk daarbij bijvoorbeeld aan straatverlichting (omdat u het te licht of te donker in de straat vindt) of fietsenstallingen.

Algemene Ledenvergadering
Natuurlijk is het wel mogelijk om uw zorgen of klachten over dit soort onderwerpen uit te spreken in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het oprichten van een commissie waarin een aantal bewoners zich vrijwillig over een bepaald onderwerp/probleem buigt.

Overlast  
Ervaart u geluids- of andere overlast van uw buren, is uw auto beschadigd of heeft u met ander soortgelijk ongemak te maken? Lees dan onder Omgaan met overlast wat u daaraan kunt doen.