Verzekeringen

Als VVE hebben we een aantal verzekeringen afgesloten. Omdat het handig en voordelig is om dit bij één verzekeraar te doen, zijn al onze verzekeringen ondergebracht bij Centraal Beheer. Het polisblad kan je hier downloaden. Voorwaarden kunnen online ingezien worden. Neem contact op, bij vragen over mogelijke schadeclaims.

Opstalverzekering

Het is wettelijk verplicht om als VVE een opstalverzekering te hebben. Dit staat los van een inboedelverzekering waar je als bewoner voor kan kiezen. Simpel gezegd is de opstalverzekering voor alles wat vast zit (muren, dak, etc) en inboedel alles wat los is (tv, tafel, etc). Als VVE hebben we het zogenaamd eigenaarsbelang voor 10% van de herbouwwaarde verzekerd (ongeveer € 16.000 per appartement, wat voor de meeste appartementen voldoende is).

Bij de opstalverzekering is ook milieuschade meeverzekerd. In de verzekering is de appartementenclausule opgenomen.

Glasverzekering

Indien er ruiten kapot gaan, zijn die mogelijk verzekerd. Neem contact op, voor meer informatie.

Aansprakelijkheidsverzekering

De VVE is ook verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit is voor het geval er schade is, door (gebreken aan) het pand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iets wat van het dak waait en schade aan een auto veroorzaakt.

Deze aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking voor individuele eigenaren.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Ondanks dat het bestuur zijn best doet, zou een rechtszaak door een verkeerd besluit of actie heel vervelend zijn. Om te voorkomen dat bestuursleden hiervan de dupe worden, is er een verzekering afgesloten.

Rechtsbijstandsverzekering

VVE Ravelijn is een grote VVE met 215 appartementen. We hopen het natuurlijk niet, maar het zou kunnen dat een rechtszaak een keer nodig is, of dat een rechtszaak tegen de VVE wordt aangespannen.

Inboedelverzekering VVE ruimtes

Tot slot is de inboedel van de VVE verzekerd. Dit betreft alleen de inboedel van de VVE, dus niet van individuele eigenaren.